Opgelet: IAA is momenteel alleen beschikbaar in België. Als u in Nederland werkzaam bent op een Hogeschool of Universiteit en u heeft interesse in gastlessen op niveau, neem dan contact op met

SMC

Energy saving in de pneumatiek

In deze workshop behandelen we het besparen van energie in een persluchtsysteem, hoe men tewerk moet gaan, waar kan men besparen en welke componenten kan men gebruiken.

Engineeringtools voor pneumatische applicaties

Hoe selecteer ik de juiste componenten voor mijn pneumatische applicatie? Overdimensioneren is not done. Studenten kunnen later deze software gebruiken in hun projecten.

Grijptechnologie

Hoe kan men objecten het best vastgrijpen om ze te verplaatsen? We begeleiden jullie om grijpers of vacuumpads te kiezen in functie van een bepaalde applicatie.

Positioneren in de pneumatiek

Welke mogelijkheden bestaan er om meerdere posities te bekomen met pneumatische actuatoren en zijn er alternatieven?

Veiligheid in de pneumatiek

We willen ons allemaal veilig voelen, ook in de werkomgeving. Toch kan iedere machine een gevaar opleveren: een onderdeel dat losschiet, een ongeplande noodstop, een medewerker die bekneld raakt. 
Technici lopen dagelijks veel risico’s. Gelukkig zijn de meeste gevaren te voorkomen of te beperken. Wat is echt nodig? 

Wij merken dat onze klanten willen voldoen aan de richtlijnen en normen, maar niet kunnen overzien wat nu echt nodig is als het op pneumatiek aan komt. Ze worstelen met veel onzekerheden en vragen. Kan ik standaard componenten
gebruiken? Welke veiligheidsonderdelen zijn nodig in een besturingssysteem? Welk ventiel of welke cilinder moet ik inzetten om het gewenste veiligheidsniveau te bereiken? En vooral: hoe zorg ik er voor dat mijn machine veilig is èn voldoet aan de Machinerichtlijn?

In onze Workshop Machinerichtlijn en Pneumatiek krijgt u alle antwoorden. Wij richten ons vooral op het reduceren van risico’s met behulp van perslucht bij het ontwerpen, bouwen of aanpassen van een machine of productielijn.Geld besparen
Een veilige machine kan u bovendien geld besparen. De ontwerpfase is belangrijk, want als alle componenten optimaal samenwerken voor de hoogste productiviteit èn tegelijkertijd de risico’s beperken, kost het totale proces u veel minder. Daarnaast voorkomen wij dat u verdwaalt in de regels van de complexe Machinerichtlijn en daardoor meer uitgeeft aan veiligheidsonderdelen dan strikt noodzakelijk is. Na afloop van de workshop begrijpt u de regels en kunt u ze op uw werkplek meteen toepassen.