Opgelet: IAA is momenteel alleen beschikbaar in België. Als u in Nederland werkzaam bent op een Hogeschool of Universiteit en u heeft interesse in gastlessen op niveau, neem dan contact op met

Voorstelling van het bedrijf

Wat beweegt ons?

 

SMC heeft wereldwijd klanttevredenheid hoog in het vaandel staan, en ondersteunt klanten in het automatiseringsproces met de meest geavanceerde pneumatische technologie

Wij begrijpen dat klanttevredenheid staat of valt met een goed begrip van de doelen en doelstellingen van onze klanten. Daarom hebben we bij SMC een organisatie ontwikkeld die goed naar onze klanten luistert en snel en gericht inspeelt op hun behoeften.

... en dit zijn de drie pijlers onder ons succes:


 

Technische ontwikkeling
 

Ons verkoopteam reageert snel, duidelijk en gedetailleerd op vragen van onze klanten, en onze technici volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet, zodat ze nieuwe producten van wereldklasse kunnen ontwikkelen.


Hoe maken we dit in de dagelijkse praktijk waar voor onze klanten?


• Met onze ruim 1.400 technici, die opereren vanuit 5 technische centra: Japan, China, de Verenigde Staten en Europa.

 

- Onze Technische Centra in Europa bevinden zich om precies te zijn in het VK en Duitsland.


• Al onze technische centra wisselen onderling informatie uit en onderhouden nauwe contacten. Zo kunnen ze snel op lokale behoeften inspelen en bieden ze overal ter wereld technische service op een gelijkwaardig hoog niveau. - Technische ondersteuning op het hoogste niveau

  

Productie en toelevering
 

Ons uitgebreide productaanbod biedt een oplossing voor vrijwel elke toepassing. Snelle leveringvan deze kwaliteitsproducten tegen een concurrerende prijs is mogelijk dankzij ons unieke productiesysteem. Bovendien is door een optimale benutting van onze lokale productiecapaciteit, een stabiele aanvoer van producten gegarandeerd.


Hoe maken we dit in de dagelijkse praktijk waar voor onze klanten?


• Onze uitgebreide productlijn omvat 12.000 basismodellen met 700.000 varianten. Eén leverancier voor alles wat u nodig hebt

• Wereldwijde productiefaciliteiten – 6 hoofdfabriekslocaties in Japan, China en Singapore. 10 in Azië,1 in Afrika, 6 productiecentra in Amerika. Wereldwijde leverancier met lokale productielocaties.

- In Europa beschikken we over in totaal 11 productielocaties. Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, VK, Italië, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije.

• We begrijpen dat een snelle, betrouwbare levering heel belangrijk is. Daarom houden we lokale voorraden en consignatievoorraden aan. Snelle levering als topprioriteit

- In Europa is ons Centrale Magazijn gevestigd op een strategische locatie in Antwerpen. Van hieruit worden bestellingen binnen Europa verzonden; er liggen meer dan 30.000 onderdeelnummers klaar om direct naar de klant te worden verstuurd.

  

Verkoop- en communicatienetwerk
 

Doordat we in elk land en elke regio over een solide basis beschikken, met een uitgebreid team van ervaren verkopers, biedt SMC de best mogelijke service in de branche. En omdat we in nauw contact staan met onze kanten over de hele wereld, behoren onze technische teams en onze producten tot de meest vooruitstrevende in de sector.


Hoe maken we dit in de dagelijkse praktijk waar voor onze klanten?


• 400 verkoopkantoren in 82 landen

- De eerste Europese vestiging werd in 1976 in Zwitserland opgericht. Inmiddels heeft SMC met vestigingen in 28 Europese landen een stevige positie.

• We hebben ruim 7.900 verkoopmedewerkers in dienst, met als belangrijkste taak het nauwkeurig in kaart brengen van de behoeften en wensen van onze klanten; en het opbouwen van een nauwe relatie met die klanten. SMC is altijd in de buurt

• Ons marktaandeel van 30 % hebben we bereikt dankzij onze lokale vestigingen in 53 landen over de hele wereld.


We zien de wereld als één gezamenlijke markt en werken gedrevener dan ooit aan de ontwikkeling van onze verkooporganisatie. Ons doel daarbij is een optimale klanttevredenheid. En die bereiken we door heel precies in te spelen opde individuele behoeften van verschillende klanten in landen en regio's over de hele wereld.