Opgelet: IAA is momenteel alleen beschikbaar in België. Als u in Nederland werkzaam bent op een Hogeschool of Universiteit en u heeft interesse in gastlessen op niveau, neem dan contact op met

Voorstelling van het bedrijf

Expert in automatisering
Met meer dan 60 jaar ervaring in de industriële automatisering is SICK een toonaangevende wereldspeler in het leveren van oplossingen voor industriële toepassingen zoals de automatisering van fabrieken en het optimaliseren van distributiecentra.

Het hoogkwalitatieve en kostenefficiënte productgamma bestaat onder andere uit positiesensoren, fotocellen, identificatiesystemen, naderingsschakelaars, veiligheidsschakelaars, barcodescanners, laserscanners, analysystemen, encoders en volumemeetsystemen.

Groei en expansie

In 1987 werd het Belgische SICK nv/sa opgericht als volwaardig filiaal van het Duitse moederbedrijf. Nog dat zelfde jaar stelde het zich voor aan de Belgische en Luxemburgse markt tijdens de vakbeurs Eurotech '88. De opening van de nieuwe eigen vestiging in het Vlaamse-Brabantse Asse volgde het jaar daarop.
Het eerste decennium, vol expansie en ontwikkeling, werd met een opvallend groot succes afgerond. De omzet werd op tien jaar tijd verzesvoudigd, het klantenbestand verachtvoudigd, en het personeelsbestand evolueerde van 5 naar 28 medewerkers. In een snel tempo ontdekte ook de Belgische markt de verschillende productfamilies.

Momenteel realiseert SICK nv met 45 medewerkers een omzet van 24 miljoen euro.

Als expert in de industriële automatiseringsmarkt weet SICK NV/SA perfect innovatie aan knowhow te koppelen en kende door de jaren heen een indrukwekkend groei.

Om de klant optimaal te begeleiden heeft SICK een volledig diensten- en opleidingsaanbod uitgebouwd waar continu in wordt geïnvesteerd. Dankzij de magazines SICK Info en SICK Insight blijft iedereen op de hoogte van de nieuwste evoluties op de automatiseringsmarkt.

Doelgericht inzetten van kennis en ervaring

Overal waar sensoren het productie- en procesverloop sturen, zijn intelligente sensoroplossingen van SICK van de partij. Achter die aanwezigheid schuilt een breed assortiment van hoogtechnologische producten en een goed uitgebouwd service-aanbod.
Vandaag is de SICK-groep, met bijna 5000 werknemers in meer dan 50 landen, één van de leidinggevende bedrijven in de sector. SICK is niet alleen componentenleverancier, maar ook een ervaren systeempartner bij grootschalige projecten in zowat alle takken van de industrie.

SICK legt de focus op de ontwikkeling van nieuwe ideeën voor producten en werkt continu aan toekomstgerichte apparatuurtechnologieën. Het vinden van oplossingen door het doelgericht inzetten van kennis en ervaring; dat is waar SICK voor staat.

 

Contacteer ons!
SICK nv
Doornveld 10
1731 Asse - Zellik
België

Tel.
+32 2 466 55 66

E-mail
info@sick.be

Website
www.sick.be

SICK - Sick - Presentatie
Sick - Presentatie